Aischa články

26.07.2023 10:48

Starší novinky 2012-2020

Ajší

09.07.2020 00:00

Oznamujeme smutnou zprávu, že 9. 7. 2020 nás opustila Ajšinka po prohraném boji se zákeřnou nemocí. Zůstane navždy v našich srdcích a vzpomínkách.

Zkopírování ze stránek https://svycarskyhonic.cz/novinky/

25.03.2020 08:37

28.10.2018

Štěňátka E mají první narozeniny

Naše druhá štěňátka slaví první narozeniny. Všechna mají milé páníčky, krásné domovy a daří se jim skvěle. Přejeme všechno nejlepší a další báječná léta Edgarovi, Emanuelovi, Emilce, Else, Elvisovi(Emilovi) a Evženovi.

27.08.2018

Gina

S hlubokým zármutkem oznamujeme smutnou zprávu, že nás dnes navždy opustila naše Ginuška. Její vášeň pro lov a stopování se jí bohužel stala osudnou. Dnes ráno jí srazilo auto. Nikdy na tebe nezapomeneme.

16.12.2017

7 týdnů

02.12.2017

Štěňátka mají už 5 týdnů

Koukněte do naší podkategorie, kde najdete jednotlivé obrázky a informace o našich štěňátkách https://svycarskyhonic.cz/stenatka/

29.11.2017

Django z Hulínského lesa složil zkoušky honičů

O víkendu 25.-26.11. Django složil zkoušky honičů. Neměl zrovna svůj den, a tak získal II.cenu – 185 bodů, která je ale i tak moc krásná. Při skutečné práci v lese si ho jeho majitel nemůže vynachválit a teď už ho čeká spousta naháněk, kde se bude moci předvést.

16.11.2017

Druhé narozeniny

Naše první štěňátka slaví druhé narozeniny. Děkuji majitelům za skvělou péči a ušákům přejeme všechno nejlepší.

28.10.2017

Máme štěňátka

Vše okolo štěňátek sledujte v odkazu https://svycarskyhonic.cz/stenatka/

15.10.2017

48. den březosti Ajšinky

Ajšinka se nám každý den zvětšuje. Po celou dobu březosti si mlsně vybírá jídlo a ani jinak své nejoblíbenější granulky moc jíst nechce. Ke granulkám jí dáváme masíčko a konzervy. Teď už se snaží hodně odpočívat a užívat si posledního sluníčka, ale ještě pořád s námi ráda chodí na procházky.

13.10.2017

Velká pátrací akce

V období od 5. do 10. října jsme si prožili velice nepříjemný zážitek, kdy se nám holky ztratily z pozemku.

Ještě se nám nestalo, že by z našeho oploceného pozemku takto beze stopy zmizely. Hned jsme začali hledat po okolí, ale nikde ani stopa. Vylepili jsme letáčky, volali do útulků, veterinářům, na policii, obecním strážníkům. Ale všude jsem se dozvěděli to samé — že toto neřeší,  že to je vždy na starostovi. Neváhali jsme a obeslali starosty v okolí. Je tu opravdu hodně vesnic, tak jsme nejprve vybrali směr, kde je nejvíc lesů a tím pádem nejpravděpodobnější směr, ve kterém by holky mohly chytit stopu zvěře.

Dále jsme na internetu zkoumali co dál dělat. Zadali jsme pátrací akci na psidetektiv.cz. Tato služba funguje na rozšíření oznámení o ztrátě zvířete opravdu dobře. Zpráva se okamžitě začala šířit po facebooku. Přes den, dokud bylo světlo, jsme vždy jezdili po okolí na kolech, i větší okruhy (a protože hodně často pršelo) autem a dále lepili letáčky.

Neustále jsme doufali alespoň v nějaký náznak, že je někdo viděl a každé zazvonění telefonu vždy na malou chvíli zažehlo plamínek naděje. Ale žádná zpráva o tom, kde by ty naše holky mohly být, stále nepřicházela. Naše zahrada se tak najednou stala hrozivě prázdným a smutným místem.

Až v úterý, po 5 dnech, konečně! První telefon se zprávou, že dva psy odpovídající našemu popisu někdo zahlédl v obci Vápno (6 km od nás). Tuto nadějnou novinu nám zavolal majitel švýcarských honičů Martin Pulpán, který bydlí nedaleko. Martin se v našem případu velice ochotně a nezištně angažoval a ztrátu našich psů rozhlásil všude ve svém okolí. Jeho strýc ze Strášova (obec sousedící s Vápnem) zjistil, že ve Vápně starosta nechal dva ztracené psy odchytit už v pátek odchytovou službou z Chvaletic.  Pán z odchytové služby ty naše ušatice zavřel do kotce, ale jejich majitele nehledal, přestože mají tetování i čip. Každý den, kdy u něj byly ubytované, pro něj znamenal nemalý zisk.

Ale samozřejmě, my jsme byli především moc rádi, že se holky našly a že jsou v pořádku, tak jsme to nijak neřešili. Ono vlastně ani oficiálně není co. Je to prostě další způsob podnikání — co na tom, že hlavní obchodní artikl je zoufalství lidí hledajících svého čtyřnohého člena rodiny… Ale prý jsme na tom ještě vydělali, že jsme si pro ně přišli TAK BRZO. Po deseti by je předali do některého z útulků ve větších městech.

Po těch několika zbytečných dnech, kdy už jsme často mysleli  na nejhorší a obvolávali i správy silnic a železnic, jsme prostě jen rádi, že je máme doma.  Jen škoda, že ani jeden člověk z těch všech, kterým jsme volali nám neřekl o tom, že tady nějaká taková odchytová služba působí. Logicky by to tak bylo první místo, kam volat… No, tak pro příště.

Velice děkujeme všem, kteří se na našem pátrání aktivně podíleli. Děkujeme všem za duševní podporu.

03.10.2017

Čekáme štěňátka

Krátce po krytí nám bylo jasné, že štěňátka budou a opravdu se na ně můžeme těšit. Předpokládaný datum porodu okolo 31.10.2017

29.08.2017

Oznámení o krytí: Aischa z Hulínského lesa & Armin z Hůrky Svatojánské

Už to jsou téměř dva roky, co se Ajše narodilo 7 krásných štěňátek. Ukočírovat a vychovat smečku sedmi divochů nedalo tenkrát zabrat ani tak jí, jako spíš nám. Přesto jsme se nakonec rozhodli, že jí dopřejeme ještě jednou si užít mateřství, když je stále plná síly. Za ženicha jsme tentokrát vybrali Gustíka (Armin z Hůrky Svatojánské). Gustík se nám moc zalíbil na posledním srazu švýcarských honičů, který se konal v Liberci. Je to krásný pes a má skvělou povahu. Ajší byla na námluvách u Gustíka v Šumperku a vše proběhlo hladce. Pokud se tak zadaří, jejich štěňátka by se měla narodit začátkem listopadu. Držíme Ajší palce.

16.11.2016

První narozeniny

Dnes je sice deštivý, ale přesto výjimečný den. Naše štěňátka slaví první narozeniny. Příjemně mne překvapily a velmi potěšily spousty emailů od jejich páníčků a já si celý den přemýšlím, jaký obrázek dát na web právě jako připomínku jejich prvního výročí. Nakonec se vše vyřešilo samo, když mi do pošty přistál obrázek Dustíka v plném proudu oslavy jeho narozek s rodinou :)

Miláčci naši, přejeme Vám všechno nejlepší k prvním narozeninám!

Dusty na návštěvě

6.08.2016

Dustík se svojí rodinou jel na dovolenou do severovýchodních čech a tak se u nás zastavil. Dustík je moc nádherný pejsek, byli jsme z něj unešený. Aischa svého syna radostně vítala a všichni pěkně pohráli.

Debie na prázdninách

17.07.2016

Naše prvorozená Debie byla u nás pět dnů na prázdninách. Z Debie už vyrostla krásná a poslušná slečna, byla to radost jí hlídat. Dneska nás opustila a těsně před odjezdem se na ní přijel podívat i taťka Elf. Všichni si společně báječně pohráli a určitě se těší na další shledání.

Štěňátka slaví první půl rok

16.05.2016 jak se mají štěňátka se dozvíte na podstránce Štěňátka

Šťastný nový rok!

Štěňátka jsou na světě

16.11.2015 se nám narodili krásný a plně standartní štěňátka bernského honiče. Je to Ajší první vrh a je to skvělá máma ♥ Má 7 drobečků. 4 pejsky a 3 fenky.

Více infomací v sekci štěňátka https://svycarskyhonic.cz/stenatka

Oznámení svatby Ajší a Elfa

17.09.2015
Konečně se naše Ajší dočkala své první svatby. Za ženicha jsme jí vybrali kamaráda Elfa a jejich láska je opravdová. Pokud se zadaří, štěňátka budou mít opravdu zajimavý rodokmen.

Výlet na Ještěd

09.05.2015

Naše kamarádka Radka s její smečka pořádala na tento prodloužený víkend výlet do libereckého kraje. Výlet začal už v pátek a byl až do neděle, ale my se bohužel mohli účastnit jen v sobotu. Na sobotu byl naplánovaný výšlap na rozhlednu Ještěd a toho jsme se rádi účastnili. Setkali jsme se s partou skvělých lidí a vydali se vzhůru. Směčka honičů byla natěšená na výlet a volné proběhnutí na sjezdovce se jim moc líbilo. Naše Ajší s bráchu Kaštánkem (Anakin Berhonni) se jako jediný dva čuníci museli vykoupat ve špinavém sněhu, takže se opravdu hned na začátek vylepšili. Ve větších výškách už se pomalu nějaký jedinci museli dát na vodítko, protože začala být cítit zvěř, kterou Ajší pořád hlásila. Gina, ale byla pořád na volno je to závisláček a tak si nás hlídala. Při konečném výšpalu začalo být hodně lidí, kteří se nahoru nechali vyvést lanovkou. Potkali jsme i baseťáka, který byl s ušatý smečky unešený. Nahoře na vyhlídce si snad každý fotil strakatou smečku a hodně lidí se vyptávalo, co to je za plemeno :) Cestou dolu nám bohužel začalo pršet, ale výlet byt dokonalý, tak to ani zase tolik nevadilo. Celkem se sešlo 11 švýcarských honičů Abien, Araya, Alexa, Armin z Hůrky svatojánské, Aischa z Hulínského lesa, Atani Doriath, Angie The Sunny Coast, Bravoure Bohemia Hill, Attis Aurita Kitta, Anakin Berhonni, Carmen Lady Dorotte, Nero Bencilla a ještě nás doprovázeli kokřice a jezevčík. Nakonec jsme se ještě jeli podívat do campu, kde byla většina lidí z výpravy ubytována. Camp byl opravdu moc dobře vybaven a tak jsme litovali, že jsme nemohli být celý víkend. Opravdu skvělý výlet jsi Radko naplánovala, moc ti děkujeme za takové akce.

Naše fotky na google+   

Fotky od Barči (majitelka Armina z Hůrky svatojánské), která byla celý víkend 

Fotky od Šimonka (Attis Aurita Kitta)

Aischa 4.narozeniny a výlet do Zoo ve Dvoře Králové

12.04.2015
Aischa: Páničkové mi slíbili, že mě v můj slavnostní den vezmou do zoo ve Dvoře Králové – a taky to udělali. Ještě s námi jely jejich člověčí kamarádky. Samozřejmě jsme vzali i mojí nejlepší parťačku a spolubydlící Ginu, s tou se tolik nebojím jezdit autem.
V zoo to ale bylo super, těch nových, neznámých pachů a zvířat! Nejvíce ze všech se mi asi líbily opice, ještě nikdy před tím jsem je neviděla. Jsou legrační, škoda, že je doma nemáme. A taky jsem potkala obrovské kočky, které bych asi neprohnala. Přes sklo se s námi kočkoval levhart. Ještě že jsme na něj byly dvě, byl totiž o hlavu větší. Taky tam procházelo hodně pejsků tak jsme se snažily se všemi se seznámit. Byl tak dokonce i porcelaine a ten se moc líbil Ginušce, ale bohužel jsme musely být celou dobu na vodítku a na to zrovna moc naučený nejsme. No a co nám přišlo hodně divné bylo to, že tam lidi taky měli na vodítku kočky domácí.
No byl to prostě krásný den a na závěr jsem dostala mojí oblíbenou kostičku. Trochu jsem si z ní ale nechala na zítra, přeci jen mě to cestování nějak zmohlo a už usínám s Ginou v pelíšku.

 

 

 

Nové stránky www.svycarskyhonic.cz

13.04.2015 00:00

Už dlouho si platíme doménu www.svycarskyhonic.cz a od nového roku jí postupně plníme. Tak prosím teď už nás sledujte na nové doméně ;)

 

Aischa 4.narozeniny a výlet do zoo ve Dvoře Králové

12.04.2015 22:40

Páničkové mi slíbili, že mě v můj slavnostní den vezmou do zoo ve Dvoře Králové - a taky to udělali. Ještě s námi jely jejich člověčí kamarádky. Samozřejmě jsme vzali i mojí nejlepší parťačku a spolubydlící Ginu, s tou se tolik nebojím jezdit autem.
V zoo to ale bylo super, těch nových, neznámých pachů a zvířat! Nejvíce ze všech se mi asi líbily opice, ještě nikdy před tím jsem je neviděla. Jsou legrační, škoda, že je doma nemáme. A taky jsem potkala obrovské kočky, které bych asi neprohnala. Přes sklo se s námi kočkoval levhart. Ještě že jsme na něj byly dvě, byl totiž o hlavu větší. Taky tam procházelo hodně pejsků tak jsme se snažily se všemi se seznámit. Byl tak dokonce i porcelaine a ten se moc líbil Ginušce, ale bohužel jsme musely být celou dobu na vodítku a na to zrovna moc naučený nejsme. No a co nám přišlo hodně divné bylo to, že tam lidi taky měli na vodítku kočky domácí.
No byl to prostě krásný den a na závěr jsem dostala mojí oblíbenou kostičku. Trochu jsem si z ní ale nechala na zítra, přeci jen mě to cestování nějak zmohlo a už usínám s Ginou v pelíšku.

https://plus.google.com/photos/114086314793001745004/albums/6137215687555592865

 

Předvánoční sraz švýcarských honičů v zámeckém parku Karlova Koruna

13.12.2014 20:59

Protože jsem viděli, že bude poměrně hezká sobota, tak jsem ve čtvrtek naplánovali odpolední sraz švýcarských honičů. Jako první k nám dorazila Ornellka se štěňátky (Arayou, Alexou a Abien) a taky jejich kamarádka border kolie Šína. Štěňátka se ničeho nebála, jsou moc šikovný. Dále pak dorazily Ambra, sestřička naší Giny Ashley jejich máma Czari, Ellen, Peewee. Všichni byli spokojení, že můžou řádit na oplocené zahradě. Když se smečka trochu unavila, tak jsme nasedli do aut a jeli jsme do zámeckého parku Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou. Karlova Koruna je zámek patřící k nejvýznamnějším barokním stavbám v čechách. I když dnes byli vánoční prohlídky, tak jsme se dovnitř nevydali a radši jsme si s naší smečkou prošli zámecky park, kde i jedinci mohli běhat na volno a o pávy se nezajímali. Byl to překrásný den, který nás dostatečně unavil. Celkem se sešlo 12 švýcarských honičů - Aischa z Hulínského lesa, Asab od Sázavských studánek, Angie The Sunny Coast, Ashley The Sunny Coast, Czari Bohemia Hill, Ellen Hanniččina zahrádka, Peewee Bencilla, Ambra Aurita Kitta, Ornella Bencila a její štěňátka Araya z Hůrky Svatojánské, Alexa z Hůrky Svatojánské, Abien z Hůrky Svatojánské. Dále nás doprovázeli naši kamarádi staford Storm, rotvajler Deny a border kolie Šina. Výlet se opravdu povedl a snad za rok nám bude taky počasí taky přáno a naplánujeme ho znovu :)

Naše fotky na google+

 

Odpolední předvánoční sraz švýcarských honičů na zámku Karlova Koruna

11.12.2014 10:26

Na sobotu 13.12. 20014 jsme naplánovali předvánoční sraz švýcarských honičů. Více informaci na facebooku a nebo na telefonu paničky 608063200. Kdo bude mít čas a chuť si udělat výlet tak dorazte :) https://www.facebook.com/events/327273070798270/?fref=ts

 

SDH Chudeřice Bulls

03.06.2014 17:36

V poslední době jsem neměla moc čas psát nějaké články, protože jsme s páníčky chodili trenovat na jejich hasičskou soutěž. To víte mají zakázáno odcházet bez nás, takže nás museli brát sebou. Treninky byli super, protože jsme měli velkou volnost a uvázaný jsme byli jen, když běželi útok a to bylo vždy, tak na 5 minut. A když beželi, tak já jsem jim nahlas fandila. V sobotu 31.5. je čekala velká soutěž. Ráno odcházeli brzo, jsme spáči tak jsme si toho ani nevšimly. Odpoledne se panička objevila doma a vzala nás sebou na jejich oslavu. Všechno co šlo, tak vyhráli jak chlapy tak ženy. Celkově vyhráli šest pohárů. Na oslavě to bylo super. Bylo tam hodně lidí, dětí a taky jídla, my se tam taky procházely navolno a nejradši jsme navštěvovaly udírnu. Každý si nás hladil, děti si s nima hrála a my si vždy našly něco dobrého k snědku. Pak nás, ale vrátily domů a nenápadně zmizeli. To jsme, ale po čase poznali, a tak se nám začalo moc stýskat (a přitom jsme měli doma zbytek celé rodiny). Gina si to vyřešila po svém a šla za paničkou. Ta si na našem dvorku našla místo, kde je naskládaná sutina a pam stačilo jen trochu skočit a dostala se na plot ze kterého to skočila dolů a rychle běžela za Martinou. Domů jí nevraceli, protože věděli, že to nemá smysl, že by zase přiběhla, takže ta tam byla úplně navolno a oslavovala s nima. Já jsem slušně vychovaná a vím, že se přeskakovat plot nemá..., takže jsem doma brečela. Pak mě tam taky na chvilku vzali.

 

Gina - 1. narozeniny

24.05.2014 12:00

Dneska naše zlatíčko Gina slaví narozeniny. Je to fakt poklad všichni jsme rádi že jí máme, její povaha je dokonalá.

3. narozeniny

12.04.2014 23:50

Slavím třetí narozeniny. Den jsem si opravdu užila, protože všichni byli doma a byla u nás celá rodina. S paničkou jsem několikrát byla na kole, celej den jsem dostávala dobrůtky a taky jsem si mohla dělat co jsem chtěla. Taky jsem dostala dortík, který byl jen pro mě :)

PF 2014

24.12.2013 01:25

Krásné prožití vánočních svátků a mnoho štěstí, zdraví a úspěchů v novém roce!
I v novém roce potáhneme za jeden provaz ;)

Angie 5. měsíců

24.10.2013 13:49

Angie jsme začali říkat Gina, aby se to nepletlo s Ajší. Už je z ní velká slečna a paničkové ji pořád chválejí, že je šikovná a rychle se učí. Na kole s nami začala jezdit od začátku a moc jí to baví a má už pěknou sílu. Její váha už je taky přes 15kg, taky je to na ní vidět že jí chutná ;) Většinou aktualní fotky jsou na facebookovém profilu, tam jsou vždy aktuální https://www.facebook.com/svycarskyhonic

 

Klubová výstava

14.09.2013 17:13

Dneska se konala tradiční klubová výstava. Já jsem na výstavu přihlášená nebyla, bylo ošklivé počasí, ale přesto jsem jeli. Byl přihlášený náš Asabek, který si odnesl ve třídě štěňat hodnoceni VN a pohárek. Taky jsme jeli s mojí rodinou, která mě odchovala. Měli sebou mladší ségru Bessy, která byla na výstavě taky úspěšná a ve třídě mladých dostala V. Byl tak i brácha Bradd. Bradd se bohužel nestihnul na výstavu přihlásit, ale tak se aspoň přijel podívat. Na výstavě jsme potkali spousty přátel a poznali jsme nové kamarády. Když jsem dojeli domů svítilo u nás sluníčko, tak jsme si ještě pohrály s Bessy.

Fotek z výstavy je jen pár

Káranický gang

13.09.2013 17:38

Dneska u nás bylo veselo. Panička zůstala doma a tak k nám přivedla Dášenku a pak k nám přijel i Asabek. Panička nás všechny vzala na procházku, bylo to pro ní veselé, jak jsme se ji všude pletli a zamotávali :) 

Fotky

Ajší, Angie, Elf a Ashley jde do nové rodiny

08.09.2013 21:08

Dneska jsme s paničkou jely do práce.  V Pardubicích se mě vždy moc líbí, jen se mě nelíbí ta doprava. Angie s paničkou jezdí každý den autem a v autě je moc spokojená, tak aspoň někdo. Odpoledne jsme jely k Elfákům, kde bylo předání Ashley do nové rodiny. Ashley byla od neděle u Elfáků a všichni si jí zamilovali. Věděli ale, že si jí nechat nemůžou a zárověň nechtěli aby byla moc daleko, a tak jí našli úžasnou rodinu, se kterou jsou ve stálem kontaktu. Na nové členy  rodinu si Ashley hned zvykla ještě aby ne, když s nimi tráví čas na gauči ;)

Moc děkujeme Elfovi a jeho rodině, za to co pro Ashley udělali.

Sraz s kamarády u nás doma

01.09.2013 22:19

Poslední prázdninový víkend k nám na návštěvu přijeli kamarádi. Celkem tu bylo 10 psů z toho 9 švýcarských honičů a ta jedna nejmladší byla stafordka Annabell. Když to vezmeme od nejstarších, tak tu byl Máňa (Nero Bencila), Nellča (Ornella Bencilla), Já (Aischa z Hulínského lesa), Carmenka (Carmen Lady Dorotte), Roxie Bencilla, Eared Elf Bohemia Hill, Asab od Sázavských studánek, Angie a Ashley The Sunny Coast a Annabell z Azyrotu.

Byl to suprově prožitý víkend plný her a zábavy. Dokonce jsme šli do lesa tahat stopu, aby se Elf připravil na barvářské zkoušky, ale nejvíce kůže z divočáka zajímala mě. Ashley nás v sobotu na pár dnů opustila a jela na hlídání k Elfovi a tak panička teď může líp cvičit Angie. Přes noc u nás zůstala Nellča, Carmenka a Máňa. V neděli jsme vyrazili na procházku po vesnici a stavili se pro Dášenku. Dášenka se seznámila s mojí novou spolubydlící Angie. Děkuji všem co nás navštívili a budu se těšit na další párty.

Fotky na facebooku

Nově máme s Asabkem a Angie facebookový profil tak klikněte na "to se mi líbí" a sledujte to jak se máme ;)

https://www.facebook.com/svycarskyhonic 

 

Angie The Sunny Coast

29.08.2013 13:34

26.8. páníčkové oslavili výročí a k nám přivezli dvě zlatíčka Angie a Ashley. Ashley bude u nás do půlky září a Angie napořád. Když je přivezli měla jsem velkou radost, že mám nové kamarádky na hraní. Holky jsou z Portugalska a jejich máma je bernský honič Czari Bohemia Hill a táta švýcarský honič Sheik vom Bergahorn. Jejich chovatelka má oba rodiče a jejich lásku neuhlídala a po dvou měsících byla překvapená. V Portugalsku nejsou takové chovatelské podmínky jako u nás, kdyby chovatelka chtěla, štěňátka mohla mít průkaz původu. Angie průkaz původu nemá, o jejich předcích víme a páníčkové průkaz nepotřebují, chtějí ji mít pro radost a nejdůležitější pro ně je to, aby byla dobře vychovaná jako jsem já.

V sobotu se k nám přijedou podívat ušatý kamarádi, pokud nevíte co v sobotu přijeďte taky ;)

Fotky stačí kliknout ;)

Hlídání Elfa

22.08.2013 17:35

Už víc jak týden se domů panička vrací a je cítit jiným pejskem. V Pardubicích totiž hlídá Elfa (Eared Elf Bohemia Hill), původně jsem ho měla hlídat já a taky podle toho jsem si to naplánovala a začala se hárat, ale bohužel hlídání mě páníčkové nedovolili :( Elf je moc hodný a poslušný pejsek. Při práci panička nepozná rozdíl kdo tam vlastně s ní je, jestli já a nebo Elf. V práci taky občas bývá švýcarský ovčák Bakuša. Baku je 11-ti letá bába a s Elfem si moc rozumí a i dokonce hraje, to se mnou moc nechce. Dneska už hlídání skončilo a mé dny už taky za pár dnů skončí a doufám, že pak pojedu Elfíka navštívit.

Annabell z Azyrotu

28.07.2013 16:01

Ve vedlejší vesnici si kamarád pořídil štěňátko staforda a tak mám novou kamarádku. Bella je ještě moc malinká takže žádná velka hra s ní zatím nejde. Už se těším až vyroste a budeme si spolu hrát :)

Výlet s honiči k Ornellce

14.07.2013 21:48

V sobotu jsme s páníčkama a s Jedi vyrazili na výlet, směr sever. První naše zastávka byla na Ještědu, kde jsme se setkali s Ornellkou, Carmenkou a Máňou a taky s pětiměsíčním Punťou. Neznámí kolemjdoucí výletníci si naší smečku šesti bernských honičů dost prohlíželi a fotili. Poté jsme se přemístili do městečka Chrastava, kde nás čekali další účastnící výletu. Byla tam moje babička Dorotka, její dcery Agneska, Casinka a Klárka a švycká honička Dorotka. Pak jsme se přemístili do hospody, kde si naši vůdci naplnili bříška a my museli čuchat krásnou vůni řízků. Po odvalení z hospody se pokračovalo na zahradu k Ornelce, kde jsme si to krátce očuchali a vyšli na túru lesem na zříceninu Hamrštejn. Zřícenina byla moc hezká, ale vyjít nahoru bylo náročné a to především pro mě - já moc šplhat po skalách neumím, nejsem přeci žádný kamzík. Ještě že mě dolů pomohl můj páníček s chovatelem. Kousek od zříceniny byla lanovka, kde se naši páníčkové docela bavili a jezdili pořád přes řeku sem a tam a i některým pejskům se to líbilo, ale mě zase ne. Mám ráda pevnou půdu pod nohama. Ale nakonec jsem přeci jen odvážila a jela, než abych se musela koukala na to, jak je moje panička na druhé straně beze mě. Cesta to byla pro vůdce dlouhá, ale pro nás čmuchaly zajímavá. Většina z nás pobíhala volně. Já při zpáteční cestě utekla s Nellčou za srnou, ale vrátila jsem se sama už za 10 minut.  

Večer byl příjemně strávený na zahradě u Nellči. Všichni jsme si hezky pohráli. Celý den byl pro nás všechny náročný, takže jsme postupně zalehávali venkovní gauče a měkké podložky. 

Příští ráno hra pokračovala a pak jsme před obědem jeli domů. Bylo to divné, jeli jsme domů jen tři :( Pro Jedi si přijela její rodina a společně s Casinkou jeli svým směrem - tak jsem doma zase sama.

Moc děkujeme Ornellčině rodině za krásně naplánovaný výlet.

Fotky naše

Fotky organizátorů

Fotky Dančů

Jedi, Dášenka a Asabek

09.07.2013 21:28

Prázdniny se sestřenicí Jedi si opravdu užíváme. Je to super mít partačku, když jsme na procházce pomáháme si v čichání stop, společně hlásíme a hlavně si pořád hrajeme. Na kole s paničkou jsme jezdily pořád, ale včera jí Jedi chtěla přeběhnout přes přední kolo (protože viděla kočku) tak panička prudce zabrzdila,  takže přeletěla přes řidítka a Jedi to bylo jedno a letěla dál za kočkou, já musela taky, protože jsme měli propojený vodítka ... Naštěstí se nikomu nic nestalo. Vypadá to, že se budu hárat, protože mě dneska Dášenka pořád "ojížděla", ale taky nevím co mám začít dřív, jestli se hárat a nebo začít kojit malého Asabka. Asabek je užasný lumpík hra s ním se mě moc líbí. 

Tu ještě fotka z písáku, kde je vidět že i honič umí plavat ;) 

Ajší, Dáší a Jedi

02.07.2013 23:03

Jedi jsme seznámily s naší stafordicí Dášenkou. Dášenka je dominantní baba a všem to dává najevo, ale Jedi nechala, ať si na jejím pozemku dělá, co chce. Byla ráda, že nás tam má a že půjdeme na procházku. Šly jsme k lesu, tam bylo stop a hlavně jedna četstvá zaječí, a tak jsme paničku dost potahaly. Měla velký problém nás udržet, Jedi je totiž ještě moc mladá, tak ji baví hodně tahat.

Večer jsme navštívily Asabka. Dneska se nás nebál a byl moc hravý, ale už byl šero, tak fotit tu naší divočinu moc nešlo.

Fotky s Asabkem na jeho stránkách https://svycarskyhonic.webnode.cz/news/kamaradky/ 

Prázdniny se sestřenicí Jedi - Anna Ze Starého Sedla

30.06.2013 20:53

Dneska k nám přijela Jedi a bude u nás dva týdny. Celý den si hrajeme a je to super. Jedi je bernský honič, ale místo černé barvy má hnědou. Hnědá barva je u nás berňáků vzácná, ale bohužel není zařazená do standardu, jako třeba u dobrmanů, jezevčíků apod. Jedi je desetiměsíční fenka, je poslušná a vychovaná, ale taky to je pěkný šídlo. Panička jí musela naučit běhat vedle kola, aby mohly na vyjížďky a moc se jí to líbilo. Je to tu s ní hned veselejší.

Fotky z našeho prvního společného dne.

 

Nový kamarád Asab od Sázavských studánek

29.06.2013 20:36

Na místě, kde bydlel můj oblíbený kamarád Arny, je teď malinkatý bernáček. Zatím se mě bojí, jsem totiž divoch, už se nemůžu dočkat až si budeme společně hrát. 

Asabek už má svoje osobní stránky, koukněte se ;)

https://svycarskyhonic.webnode.cz/

Hra v autech

17.06.2013 17:34

Panička si pořád myslí, že nemám ráda auta, ale ono to tak není. Minulý týden přijeli dodávkou, která byla většinu času otevřená a protože foukal vítr, tak jsem si do ní chodila hrát a moc se mě v ní líbilo. A při úklidu vedlejší vesnice, vyjela ven vejtřeska. Vysadili mě nahoru na korbu a to dokonce běžel motor, takže se vše klepalo, ale mě to nevadilo pěkně jsem tam to prozkoumala. Takže auta mám ráda, až na to jedno ;)

 

Ztráta milovaného kamaráda

06.06.2013 22:55

Bohužel nás opustil milovaný kamarád Arny. Byl to devítiletý pes německé dogy plášťové barvy. S mojí Dášenkou vyrůstal od malička a byli to nejlepší kamarádi a moc se milovali. A když jsem pak přišla i já, Arny mě také učaroval a i on mě měl hodně moc rád. Vždy když jsem šla okolo jeho vrat, tak jsme se očuchali a společně si zazpívali. 

Arny se jako správný šlechtic s námi přišel ve čtvrtek 6. 6. 2013 naposledy rozloučit a nedal na sobě nic znát, hrál si s námi naplno jakoby nic. Po návratu domů pak usnul navždy :( 

Arníčku budeš nám všem moc chybět a vždy budu zpívat, když půjdu okolo tvých vrat.

Arny a Dášenka (společnou fotku s Arnym nevedeme jen takové rozmazané fleky)

Speciální výstava KCHŠH v zámeckém parku Kačina

18.05.2013 23:04

Dneska jsem s paničkou jela na jednu důležitou výstavu, kde jsem se musela dobře prezentovat, abych pak v budoucnu mohla mít značkové potomky. Výstavní vodíto nemám ráda a běhání v kruhu to je tak pro hloupé slepice, stát v postoji dlouho nevydržím a k tomu to brzké vstávání... co vám budu povídat. Naštěstí jsem uspěla a tak se moji paníčkové rozhodli, že už trápení končí a na výstavy se budeme jezdit jen koukat a hrát si s kamarády.

Než jsme s paničkou nastoupily do kruhu, byl jasný výsledek VD, protože pan rozhodčí MVDr. František Šimek si u všech dával dost záležet na srsti a všichni to víme, že moje srst je tak trochu jiná. Byla jsem v pracovní třídě s Ornellkou a Casi. Pan rozhodčí rozdal dost známek velmi dobré. Dostal ji i můj nádherný nevlastní bráška (od taťky) Anakin Berhonni - Kaštánek. Brácha je super, hodně jsme si vyhráli a je to opravdu velký fešák. 

Prostor pro výstavu byl moc přijemný. Bylo to v zámeckém parku Kačina u Kutné hory. Sice tam je zákaz volného pobíhání psů, ale my jsme běhali, co to šlo. 

Odpoledne mě čekala ona důležitá bonitace, ale já se pána rozhodčího nebála. Dost jsem se mu líbíla, vše je totiž tak jak má být. Líbilo se mu moje zbarvení, jak stojím, jakou mám super povahu, no prostě ve všem... ale ta srst... a taky mám o trošičku kratší krk - to ale prý dělá ten můj huňatý kožich. 

Bonitační kód: 54-H1-Y1-Z1         (54=výška v kohoutku;  H1 = krk mírně krátký; Y1 = srst drsná vlnitá; Z1 = povaha klidná)

Celkové hodnocení a doporučení: elegantní fena se srstí na hranici standardu.

Podtrženo sečteno - možná ze mě bude chovná fena.

Fotky z výstavy

Fotky Báry Dančové

Fotky od Radky Krchov

 

 

 

 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

43. krajská výstava psů

11.05.2013 21:01

Dneska jsem na krajské výstavě v Hradci Králové poznala dva nové kamarády: Bodieho (Celer Cervarius) a Elfa (Eared Elf Bohemia Hill). Byl to nádherně prožitý den v jejich společnosti. Kromě nás ušáků bylo na výstavě hodně moc nejrůznějších dalších pejsků a já si všechny hrozně chtěla očuchat.

Náš kruh posuzovala, stejně jako vloni, paní Libuše Ubrová. Má moc ráda švýcarské honiče a tak nám všem dala krásné hodnocení.

Dostala jsem V1, vítěz třídy mladých a krajský vítěz. Každý, kdo byl krajský vítěz, si odnesl malý pohárek, tak mám svůj první i já :)

Posudek: dvouletá fena s nůžkovým skusem úplným, dlouhým uchem, typická stavba, výborný hrudník, dobře úhlená s dobrým pohybem, trochu zvlněná srst na hřbetě.

Bodie a Elf byli oba v třídě mladých a paní rozhodčí měla těžké rozhodování, ale má radši mohutnější psy, tak Bodie dostal V1 a vítěz třídy mladých. Přesto i Elf je podle ní typický představitel našeho plemene.

Elf je slušně vychovaný 9-měsíční pejsek a bydlí kousek od Pardubic. Jsem ráda, že mám v okolí další honiče. Bodie je můj bratránek z Polska, který se do mě zamiloval. Celou výstavu mě nepřetržitě sledoval a hlídal :)

Fotky z výstavy

 
03.05.2013 23:43

Páníčkové objevili nádhernou reklamu, kde hlavní hvězdy jsou baseti z chovatelské stanice, kde se narodila moje prababička Alison Lady Barnett's.

I bernský honič se letos objevil v reklamách. Komu, ale tento krásný honič patří ???

Jen tak dál ušáci v reklamách!!!

 

2. narozeniny

12.04.2013 15:11

Dneska slavím druhé narozeniny. Dostala jsem spousty dárku, o batůžku už jsem věděla. Taky jsem dostala něco jako dort - slano sladký, byl moc dobrý, celý jsem ho snědla a teď s plným bříškem odpočívám a až mě slehne, tak jedeme na kole do lesa. Už se těším. Přeji vše nejlepší sourozencům: Almě, Agge, Airin, Anabel, Artovi a Artušovi.

3.setkání štěňátek z Hulínského lesa

07.04.2013 23:19

V pátek navečír mě panička naložila do auta, byla jsem naštvaná protože nerada jezdím autem, pár kilometru jsem trucovala a pak si lehla a spala. Při dojezdu jsem byla moc ráda, že mě vzala sebou. Dojeli jsme na moje oblíbené místo, do myslivecký chaty v Kosově Hoře. Tak už nás čekal Jiří Němec, můj chovatel, a kamarádi Radka a Tom s Ornellkou Bencillou. Měla jsem radost, že zase můžu dovádět s dalším honičem. Taky jsme všichni pomáhali v kuchyni. Nellča je moc šikovná fenka a dokáže si otevírat dřeve, tak jsme se vždycky jednoduše dostali do kuchyně a něco si uzobly.

Ráno jsem se probudila v mém rodném místě v Hulíně a hned jsem si začala hrát s mojí mamkou a s mladší ségru Bessy. Bessy je pěkné číslo a dost se na mě s mamkou vrhly. Pak jsme se vydali na chatu, kde se to postupně začalo hemžit dalšími ušáky. Bylo to super, bylo nás tam strašně moc, celkem přijelo 25 bersnkých honičů a jedno dvouměsíční štěňátko. Taky přijeli moji mladší sourozenci, co jsem hlídala a kojila: Brenda, Briggita a Bruno. Všichni jsou moc překrásný. Brenda je nádherná a pořád je to neřízená střela, Briggitka je překrásná princezna a z Bruníčka vyrostl nádherný pes. Panička se z nich mohla poprdět, pořád jim věnovala pozornost, což se mě zas tak moc nelíbilo - patří přeci jen mě!

Odpoledne jsme s druhou skupinou vyrazili k lesu, kde jsem hned po vyspoupení z auta ucítila vůní divočáka a taky že tam byl. Byl zavřený v dřevěné podsádce a to mě zase až tak nezajímalo, kdyby byl navolno, tak to bývalo bylo lepší. Pak jsme šli stopu, zase ta vůně divočáka a na konci z něj byla kůže - to bylo super, mohla jsem se v ní rochnit. Když jsme byli u lesa, tak dojeli další kamarádi Nero Bencilla a Carmen Lady Dorotte. Nero, zvaný Máňa, je do mě zamilovaný, a tak mě pořád obtěžoval a Carmenka si taky s náma hrála.

Po návratu na chatu všichni lidi pořád něco jedli a to bylo pro nás utrpení a tak jsme si my čtyřnožci krátili čas hrou. To bylo lítáního, byla jsem z toho unavená, a tak jsem se už navečer snažila zalehnout nějaký ten cizí pelíšek, co tam byl.

V neděli ráno jsme opět jeli na chatu a my holky ušatý: Nellča, Casi, Jedi, Jiskra a já jsme si zase hrály a koukaly, co kde upadne za jídlo.

Po příjezdu domů jsem dlouhý čas prospala a pořád stále odpočívám.

Bylo to super, děkuji vám moje rodino z Hulína.

Všechny odkazy na fotky:

https://plus.google.com/photos/114086314793001745004/albums/5864473231057966705
https://plus.google.com/photos/114086314793001745004/albums/5864782385153621761
https://dorotte.rajce.idnes.cz/Kosova_Hora_2013/
https://akiseklenista.rajce.idnes.cz/Kosova_Hora/
https://zvancaku.rajce.idnes.cz/Vycvikovy_den_a_setkani_honicu_-_6.4.2013_Kosova_Hora/
https://honicbernsky.rajce.idnes.cz/Kosova_hora_-_sraz_honicu_2013/
https://caltha.rajce.idnes.cz/Vycvikovy_den_Kosova_Hora_2013/

Batůžek

01.04.2013 08:49

Narozeniny mám až za 12 dnů, ale už jsem dostala první dárek - batůžek. Hned jsem poznala, na co to je - na procházky. Mám z něj radost, hned jak mě ho nasadili tak jsem chtěla vyrazit. Je moc šikovný, už jsem si v něm nesla granulky a pytlíky, prý se zezačátku nic moc nosit nemá a pak se začne přidávat. Jsem s ním moc důležitá připadám si, že mám velký úkol co musím splnit. Taky mě, ale trochu brzdí, nelítám s ním jako splašená ale vlastně proto mě ho pořídili. Taky s ním šoupu o ploty a baráky , tak se vždycky leknu co to je za zvuk :)

A tech pár článků proč zrovna batůžek nebo-li dog packing:

https://www.propsynet.cz/products/dog-packing

https://www.hafici.cz/clanky/psi-hry-a-sporty-10/dog-packing-noseni-zateze-5/

https://www.pesaci.estranky.cz/clanky/dog-packing.html

https://vasezvire.cz/krmivo-chovatelske-potreby-pro-psy/1803-batoh-na-zada-pro-psy-karlie-reflexni.html zde místo objednání. Mám velikost L ale myslím si, že M padne na honiče líp

 

První jarní víkend

25.03.2013 21:08

Jarní víkend to moc nebyl, ale sluníčko svítilo vytrvale, ale zima mě přes můj huňatý kožich byla velká. Páníčkové se pustili do jarního úklidu dvoru a na pomoc si přizvali bagr a náklaďáček. Dokonce jsem jela v tom velkým autě a já jsem známá tím, že nerada jezdím, ale v náklaďáčku se mě líbilo. Do bagříku mě taky zkoušeli dát, ale tam jsem nechtěla, tam se to moc klepalo.

S Dášenkou jsme šly na procházku a opět jsme viděly spousty srnek a tak jsem dobu šla a hlásila, ale bohužel jsem se nemohla za nimi vydat.

A dneska jsem jela do Pardubic, kde jsme chodili různě po městě a taky mě nechali uvázanou u jednoho baráku a šli dovnitř, tak jsem celému okolí dala vědět, že čekat sama tam nebudu.

Dneska má moje mamka 4. narozeniny a její mladá páníčka taky dneska slaví narozeniny. Přeji všechno nejlepší :)

 

Nová příchuť - divočák

14.03.2013 14:54

Konečně jsem se dočkala chuti divočáka. Páničkové mě za celou zimu nevzali na žádný hon na černou zvěř a já mám moc ráda vůní divočáka, a tak jsem ráda, že vznikla tato nová příchuť mojí oblíbené značky Taste of the Wild - Southwest Canyon. Pytel je skoro o kilo ošizen, ale chut a vůně je jedinečná. Pytel si pořád hlídám a přemlouvám páníčky, aby mě je dávali, ale už moc nechtějí, bojí se abych se nepřejedla a aby mě nebylo špatně.

Jinak pravou vůni divočáka ucítím 6.4. na srazu mé rodiny a přátel :) https://www.facebook.com/events/354230198011761/

Těšení na jaro

24.02.2013 15:10

Panička se už nemůže dočkat jara. Zima jí zase tolik nevadí, ale jaro je pro ní nejlepší období. Společně se těšíme, že budeme jezdit na kole. Teď chodíme na procházky, ale při nich se tolik nevyblbnu. Já zimu ráda. Jsou dobře znatelné stopy zvěře, takže chodím s frňákem u země. Taky bydlím uvnitř, kde se válím na podlahovém topení. Taky mě občas zatopí v krbíku a já se často postavím tak blízko sklu, že si připálím kožich. Já ani nevím že se škvařím, ale páníčkové to hned poznají podle smradu.

Páníčkové se mě smějou, že jsem tlustá... když mě tak chutná. Páníček dělal velkou porci čínské polévky a dal si jí do chladu ven. Myslel si, že to dostatečně zaopatřil, abych se na to nedoslala ... mýlil se :D Vážili mě, když jsem byla najedená, po té výborné polévce, a měla jsem 24kg. Hlavně už se těším na novou příchuť Taste of the Wild s divočákem ;)

Dneska mě napadl kohout. Dášenka vždy všechny zvířata likvidovala, ale teď je rozumná a má přístup všude. Já jsme šla za ní na zahradu a nešvimla jsme si, že jsou slepice a kohout na pastvě. Kohout na mě skočil a já se tak lekla, že jsem běžela se schovat za páníčku a pak jsme se od ní dlouho nehla, to jsem hrdinka co?

Jsem krabicová slečna a ráda v nich bydlím, zavíram se do nich a taky je ničím.

S Dášenkou na procházce

Zákeřný, miniaturní kohout Alfons.

 

V Pardubicích

08.02.2013 16:31

Tento týden jsem byla městský psík. Celý pracovní týden tu žila a moc se mě tu líbilo. Bylo to samá procházka, pejskové, nové pachy ... Měla jsem tu velkou zahradu na běhání, hrabání, ale hlavně jsem jí musela hlídat. Panička mě brala všude s sebou, musela jsem čekat u krámu apod. Jednou si, ale dovolila odejit a nechat mě jen s páníčkem a tak jsem celou dobu trucovala a vila a štěkala u vrat a žádné okřikování a udobřování s páníčkem nepomohlo, chtěla jsem jít s ní. Zrovna jsem měla svoje nejsilnější dny a tak jsme se hodně pejskům líbila, ale jsem fena vybíravá a mě se nejvíc líbil westík Žeryk :)

V lese

02.02.2013 17:00

Krásné nebahnivé počasí mě dopřálo dlouhou projížďku po lese. Běhání vedle kola miluji a v lese se mě moc líbí. Můžu vyčenichávat kdo a kudy šel. Panička musí být pořád ve střehu, protože kdybych něco viděla tak letím, zuřivě hlásím, ale obvykle se po chvilce vrátím.

Vánoce a silvestr

04.01.2013 18:28

Vánoční svátky se mě moc líbily, protože páníčkové se mnou byli pořád doma a taky jsem dostala k vánocům moje oblíbené granulky a pískací slepici, která zatím ještě stále píská :)

Na Silvestr k nám přijelo hodně lidí a já návštěvy moc ráda. Přes den už začaly práskat petardy a já se bála a to jsem ještě nevěděla co přijde v noci. Minulý rok jsem hned po půlnoci byla venku a chodila mezi petardy a ničeho se nebála, ale letos jsem už asi rozumější a bála jsem se moc a tak jsme se schovala pod stůl. Nakonec když se to uklidnilo jsem šla s páníčky na procházku. Pořád to trochu práskalo, ale já byla spokojená, že jsem na procházce.

 

PF 2013

23.12.2012 00:49

Sněhové radovánky

12.12.2012 20:11

Konečně sníh i u nás v nížínách a já si to moc užívám :)

MVP prague expo dog

04.11.2012 20:31

Dneska jsme s paničkou a kamarádkou Verčou navštívily naší největší výstavu, ani jedna z nás takhle velkou výstavu nikdy neviděla. Mě se tam líbilo, měla jsem okolo sebe moc pejsků a chtěla jsem si pořád s nějakým hrát. Bohužel, ve výstavním kruhu se mě nelíbí a ani mě to nejde a hlavně nevím co tam dělat a stát ve výstavním postoji nevydržím a tak mě nepříjemná paní rozhodčí udělila jen velmi dobře. Ale co, pro nás byl tento den výborný ;)

Spuštění stránek od listopadu 2012