Štěňátka D

29.03.2020 09:23
29.11.2017

Django z Hulínského lesa složil zkoušky honičů

O víkendu 25.-26.11. Django složil zkoušky honičů. Neměl zrovna svůj den, a tak získal II.cenu – 185 bodů, která je ale i tak moc krásná. Při skutečné práci v lese si ho jeho majitel nemůže vynachválit a teď už ho čeká spousta naháněk, kde se bude moci předvést.

16.11.2017

Druhé narozeniny

Naše první štěňátka slaví druhé narozeniny. Děkuji majitelům za skvělou péči a ušákům přejeme všechno nejlepší.

16.11.2016

První narozeniny

Dnes je sice deštivý, ale přesto výjimečný den. Naše štěňátka slaví první narozeniny. Příjemně mne překvapily a velmi potěšily spousty emailů od jejich páníčků a já si celý den přemýšlím, jaký obrázek dát na web právě jako připomínku jejich prvního výročí. Nakonec se vše vyřešilo samo, když mi do pošty přistál obrázek Dustíka v plném proudu oslavy jeho narozek s rodinou :)

Miláčci naši, přejeme Vám všechno nejlepší k prvním narozeninám!

Fotky ročních štěňátek:

Debie

Doktor

2-doktor

Django

4-django

Dusty

5-dusty

Diana

6-diana

Dina

7-dina

16.5.2016

Štěňátka slaví první půl rok

Dneska slaví štěňátka první půl rok života. Čtyři z nich žijí za hranicemi České republiky a i od nich dostáváme zprávy o tom, jak se mají. Všem se daří skvěle, mají se k světu, jsou hravá a veselá – zkrátka dělají páníčkům radost. Přeci jen už jim ale pomalu začíná puberta, tak občas i předvedou, jak že je to vlastně s tou tvrdohlavostí honičů. Kdo by se ale na ně mohl zlobit, když vše vždy hned urovnají svou láskou k rodině.

Debie – naše prvorozená holčička je k nám nejblíže a dělá velkou radost celé své rodině. Ráda lumpačí a když k půlvýročí dostala pískacího ježka, všechny náramně bavila.

Debie

Doktor – bydlí s mladým párem na Slovensku, na Oravě, kde si přes zimu parádně užil opravdu hodně sněhu.

Doktor

Diesel – bydlí nejdále, až na Ukrajině. Jeho páníček volá a vypráví, jak se má skvěle a jak se připravuje na lov. Od něho bohužel zatím žádné fotky nemáme, jelikož se páníček nekamarádí s počítačem.

Django – bydlí také na Slovensku a i z něj bude lovecký pejsek. Už vystopoval i jelena a poctivě ho hlásil.

Django 2

Dusty – chodí do psí školičky, kde má kamarády – honiče a staforda. Bydlí s beaglem Moriskem, kterého má moc rád. Dustík je velmi akční štěnátko a už se připravuje na svojí první výstavu.

Dusty

Diana – bydlí v Opavě s labradorkou Ginou a jsou to velké kámošky. Celé rodině dělá radost.

Dianka

Dina – tedy Faina, bydlí v Maďarsku s kamarádkou Florou. Flora ji přijala za svojí a snaží se jí trochu vychovat. Je z nich nerozlučná dvojka.

Dina

26.1.2016

Všechna štěňátka jsou v novém domově

Dnes, jako úplně poslední štěňátko, odjel Doktor k Horní Oravě. V sobotu nás taky na Slovensko opustil Django, který jel až ke Košicím. Nejdále ale cestoval Diesel, a to na Ukrajinu do Zakarpatské oblasti, kde bude dělat parťáka starší bernské honičce. Doma je najednou velké smutno, bedna je prázdná a tichá. Já se tam pořád chodím ze zvyku koukat, ale nic se tam už neděje :( Máme, ale velkou radost, že naše štěňátka se dostala do nových domovů a mají se dobře. Dostáváme stále hezké zprávy od jejich skvělých rodin a doufáme, že to tak bude pokračovat. Ajší to, že štěňátka jsou pryč, zvládla velice dobře. Už to pro ní byla velká zátěž a do poslední chvíle své potomky kojila. Z celého mateřství jí přibilo dost šedin – a mě také. Bylo to hodně náročné, přitom ale moc krásné.

15.1.2016

Doma už jen tři kluci

Včera odcestovali naše psí slečny do nových domovů. Dina se vydala na dlouhou cestu do Budapeště a bude dělat radost páníčkovi a jeho čtyřleté fence hannoverského barváře Floře. Dinu bude oslovovat Faina. Chvíli na to odcestovala i Debie. Ta bude bydlet k nám zatím nejblíže, kousek od Dvora Králové. Dneska jsme dostali zprávy od rodin obou holčiček a mají se prostě skvěle.

Fotky z 8 týdne – klik

Doma nám tak zůstali už jen tři kluci (zleva Doktor, Django a Diesel). Doktor je poslední nezamluvený pejsek a stále hledá novou rodinu.

Doktor, Django, Diesel

11.1.2016

8 týdnů

Doma máme už jen pět kousků. Dva z toho nás také brzy opustí. Dusty odjel v pátek na Moravu k Hané a v sobotu se vydala Dianka do Opavy. Všechny naše děti jsou tak od nás daleko. A aby toho nebylo málo, tento týden nás čeká další loučení – s Debie a Dinou. Pak už nám doma zůstane jen trojka Doktor, Diesel a Django.

Doktor byl původně zamluvený, ale budoucí majitel zodpovědně přehodnotil situaci a raději si štěně z časových důvodů nepořídil, jelikož by se mu nemohl plně věnovat. Doktor je nyní opět volný a hledá novou rodinu.

Fotky z opouštění najdete v album 7 týdnů – klik

My jsme vyfotili naše drobečky co nám zůstali doma. Ajší se fotky účastnit nechtěla, za to kmotřička Gina hned vesele přiběhla a měla radost, že může být na fotce s drobotinou.

Gina, Django, Dina, Diesel, Debie

6.1.2016

50.den

50. debie

50.doktor

50. diesel

50. Django

50. Dusty

50.Diana

50.dina

4.1.2016

Návštěva veterinářky

Dneska jsem štěňátka poprvé vezla autem. Jeli jsme na první očkování a čipování. Musím všechny pochválit. Cestu a návštěvu veteriny zvládli na jedničku, v přepravních boxech byli spokojení a za chvilku usnuli. Před cestou jsem je totiž nechala, ať si pořádně vyhrají a unaví se. Štěňátkům bude zítra 50 dnů a tak můžou začít pomalu opouštět své rodné sídlo. V pátek odjede Dusty a Doktor a v sobotu Dianka. Musíme vše ještě na jejich cestu připravit, třeba jako polštářky s vůní Ajší. Balíčky s jídlem a výbavičkou už mají ale nachystané od vánoc a obojky dorazí zítra.

Box 1 - Doktor, Dianka, Diesel     Box 2- Dusty, Dina, Django a Debie

31. 12. 2015

Přejeme hodně zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce 2016

PF-2016

30.12.2015

6 týdnů

Počasí nám přálo, a tak jsme se snažili naší smečku každý den větrat a učit je různé dovednosti venku. Venku se jim moc líbí, pořád něco vymýšlejí. Zahradu už mají celou prozkoumanou, každý den se dostávají dál a dál. Hraček mají spousty, ale nejvíce se osvědčily boty. Bohužel, dneska byl podle předpovědi asi poslední slunný den.

Štěňátka už dokáží baštit i suché granule, ale spíš jim je pořád namáčíme, jde jim to pak lépe. Jejich nejoblíbenější strava je ale stále Ajší mlíčko. Jsou už dvakrát odčervené a v pondělí je čeká první očkování a čipování. Taky už mají přiřazená čísla zápisů do plemené knihy: 801-807.

43 dnů slunění je fajn

Všichni mordují Ajší

Debie z Hulínského lesa

43.den – Člp 805

debie

Doktor z Hulínského lesa

43.den – Člp 801

doktor

Diesel z Hulínského lesa

43.den – Člp 802

diesel

Django z Hulínského lesa

43.den – Člp 803

django

Dusty z Hulínského lesa

43.den – Člp 804

dusty

Diana z Hulínského lesa

43.den – Člp 806

diana

Dina z Hulínského lesa

43.den – Člp 807

dina

Vánoce

Vánoce jsme prožili jako jedna velká rodina.

IMG_8797 (3)

36.den – vánoční týden

22.12.2015

Debie z Hulínského lesa

Debie

Doktor z Hulínského lesa

Doktor

Diesel z Hulínského lesa

Diesel

Django z Hulínského lesa

Django

Dusty z Hulínského lesa

IMG_8124 (2)

Diana z Hulínského lesa

Diana

Dina z Hulínského lesa

Dina

33.den

19.12.2015

Poprvé na sluníčku

Dnešní počasí dopřálo štěňátkům čerstvý venkovní vzduch. Sluníčko se o barák pěkně opíralo, nebyl žádný vítr a krásně teplíčko, tak jsme toho hned využili a štěňátka dali ven. Mezi tím jsme jim doma zvětšili bednu, ve které už jim začínalo být těsno a měli málo prostoru na dovádění. Venku se jim všem moc líbilo. Nejvíce ale asi Debie, protože si s ní zlatíčko Gina hrála. Nechtěli jsme ale první venčení moc přehnat, tak venku byli jen chvilku. Dali si baštu od Ajší, pak i z misky a šup domů. Krásně po tom novém dobrodružství usnuli.

Více fotek ze 4 týdne zde – klik

Poprvé venku

vždy čerstvé

27.den

13.12.2015

Přijel se podívat táta štěňátek

Dneska nás navštívil tatínek Elf s jeho člověčí rodinou. Drobečkové, Elfovi potomkové, jim všem předvedli, co už umí. Taťka byl na svá štěňátka velice jemný. Ajší, jako hrdá máma, na něj byla hodná a ve všem mu věřila.

Rodinna fotografie

Elf a Doktor

20.den

6.12.2015

Debie z Hulínského lesa

Váha 1350g

 

20.debie

Doktor z Hulínského lesa

Váha 1590g

 

20.doktor

Diesel z Hulínského lesa

Váha 1300g

 

20.diesel

Django z Hulínského lesa

Váha 1520g

20.django

Dusty z Hulínského lesa

Váha 1525g

20.dusty

Diana z Hulínského lesa

Váha 1155g

20.diana

Dina z Hulínského lesa

Váha 1158g

20.dina

17.den